T-72 написа: ↑чет ное 19, 2020 2:05 pm
Щом почна с доводи за Бандеровската пропаганда, значи нещата са ясни.
В какъв смисъл ясно? Бандеровците са войни на светлината, изправени срещу ордите на Мордор? Не знам - за някой може да са и такива. Но и двата типа считам за отпадък на човешкото (с други думи - екскремент).
Виж дискусията тук не е да обслужваме дадена прооаганда. Нито сме украинци, нито руснаци, че да водим някаква дискусия тип "наши" и "ваши".
....че да водим някаква дискусия тип "наши" и "ваши"
Е, и аз не съм привърженик на такива дискусии и от началото питам - къде са последващите обективни доклади за обстрела, включително и за използваните боеприпаси. Защо в нета боеприпасите са снимани отдалеч, но не и така, че да можеше да се идентифицира всяка една ракета? Ако бяха руски мислиш ли, че нямаше украинските нацита да опищят вселената за това? Щаха. Но в нета - мълчание. Защо? Да не би за да не се види, че са украинско производство след разпада на СССР?
За това показах клипове на комплекси "Смерчь" в Макеевка(ДНР). След това резултата от тяхното ползване. Клипове, паднали части от ракетите.
+
След като е очеваден факта за употребата им срещу Краматорск и присъствието им в ДНР?
Извинявай нещо логиката някъде ми избяга.

Горното ми прилича на следното :
Петърчо сутринта видя, че Иванчо си купи два бонбона.
Следобед видя, че Марийка яде бонбони. И си помисли - абе знаех си, че е курва ....
Според мен обстрела на Краматорск категорично трябва да се приеме за провокация на хунтата.
Какво си спомням от този период : ЛДНР блокираха вече ВСУ в Дебальцево чрез завземането на Логвиново. ВСУ готвеха освобождаващ удар от Соледар, но не можеха да съберат достатъчно сили, а колоните, ако успееха да ги съберат, щяха да са изложени на флангови удар от изток (там бригадата Призрак на Мозговой имаше тотален превес). Точно около 10-ти Порошенко тичаше в зоната на военни действия, като имаше и инфо, че е в Краматорск (или е бил в нощта преди или около обстрела на Краматорск) за да се запознае с обстановката. Дали не се е надявал Меркел и Оланд да му повярват, че е бил подложен на обстрел, за да може да покаже колко е гаден Путин?
Както и да е : ЛДНР (конкретно милициите на ДНР) нямат никакъв, ама никакъв мотив да атакуват Краматорск - те печелят вече Дебальцево, а от преди около 10 дена вече е ясно, че не могат да завземат Светлодарск, за да могат да атакуват и Артемовск. Затова се ограничават с по-малкото - само блокиране на групировката в Дебальцево. Така, че няма НИКАКВА логика да обстрелват Краматорск.
По вида на боеприпасите - 9М55 (касетна), но от кой от всички видове - не е ясно. Максимален обхват - 70 км. УкрСМИ пищят че е изстреляна от района на Горловка (разстояние до северните граници на града там - 53-55 км.) Само че, точно в тези дни северно и западно от Горловка се водят тежки боеве. Значи, ако е от Горловка, трябва да е или в центъра на града или в неговата югоизточна част. Представяш ли си залп на три машини Смерч от центъра на града - предполагам няма да остане център. Значи трябва да е югоизточно от Горловка. Обаче ... опппааааа.... Разстоянието вече отива към максималната и то, ако три машини Смерч са гърмяли от покрайнините на града. Което едва ли би останало незабелязано от никой. Три пълни залпа.... Гати какво зрелище би било - няма начин да не направи впечатление на някой. Но в нета - тишина. Защо? А ако е още по на югоизток, вече излиза извън 70 километровия обхват. И факта, че няма никакво, дори и бегло потвърждение за залп на три системи Смерч (който няма как да не се види отдалеч) дава повече от достатъчни основания да твърдя, че това е провокация на хунтата в Киев.
ПП. Ето и още нещо, което намерих - изследване по системата на белингкет. Колкото и ютюб да са зачистили видеата, има останали фотоси.
https://dragon-first-1.livejournal.com/21688.html
Що да не му вярвам?